24 C
Sarajevo
Loading Događaji

Događaji for August 22, 2019

Događaji Search and Views Navigation

Događaj Views Navigation

Cijeli dan

“Srebrenica memorial film” i “Miss Sarajevo”

Januar 1 - Decembar 31
Galerija 11/07/95, Trg fra Grge Martića 2/III
Sarajevo, 71000 Bosnia and Herzegovina
+ Google Map

Stalna projekcija dokumentarnih filmova o tragičnom periodu Srebrenice i Sarajeva. Film o Srebrenici je rad autora Leslie Woodhead i Muhameda Mujkića. Autor "Miss Sarajevo" (Opsada Sarajeva 92 - 95) je Bill Carter.

Find out more »

Izložba Michelangela Pistoletta

Januar 1 - Decembar 31
Historijski Muzej Bosne i Hercegovine, Zmaja od Bosne 5
Sarajevo, BiH 71000
+ Google Map

Rad velikog savremenog italijanskog umjetnika Michelangela Pistoletta, pod nazivom "Mjesto multireligijske i svjetovne meditacije" koji pripada sarajevskom Muzeju savremene umjetnosti Ars Aevi, u narednom periodu će krasiti Historijski muzej BiH. Prvobitno je planirano da Pistolettov rad bude otkriven u Jerusalemu. Ipak, nakon posjete Sarajevu, Pistoletto je odlučio donirati ovaj rad Sarajevu - mjestu međureligijskog, međuetničkog i internacionalnog dijaloga. Michelangelo […]

Find out more »

U toku

Sevdah Soiree sa Jusufom Brkićem

August 16 @ 18:00 - August 25 @ 18:00
Žuta tabija, Jekovac
Sarajevo, 71000 Bosnia and Herzegovina
+ Google Map

Jusuf Brkić rođen je u Gradačcu 1992.godine.Osnovnu školu završava u Gradačcu, Behram-begovu medresu u Tuzli a potom diplomira na Pravnom fakultetu u Sarajevu. Kao dječak na poklon od roditelja dobija saz i u dvanaestoj godini postaje učenik jednog od najznačajnijih majstora sevdaha i saza dr.Hašima Muharemovića. Vrlo rano počinje nastupati po festivalima u BiH i […]

Find out more »

19:00

Muzika na ulici

August 22 @ 19:00
Gradska tržnica, Mula Mustafe Bašeskije 4a
Sarajevo, 71000 Bosnia and Herzegovina
+ Google Map

S ciljem obogaćivanja turističke ponude u glavnom gradu BiH projekat "Muzika na ulici"  koji će se realizovati u saradnji sa Srednjom muzičkom školom Sarajevo je počeo. U okviru ovog projekta, koji će trajati od 18.07. do 29.08.2019, mladi muzičari će ispred gradske Tržnice tri puta sedmično svirati jednosatne koncerte klasične, pop i jazz muzike.

Find out more »

21:00

TBF

August 22 @ 21:00
Ajfelov most, Obala Kulina bana
Sarajevo, 71000 Bosnia and Herzegovina
+ Google Map

The Beat Fleet ili skraćeno TBF je muzički sastav nastao 1990. godine u Splitu. Skupina je započela kao standarni hip hop/trip hop sastav, da bi daljnjim radom razvila vlastiti muzički put. Sastav čine: Mladen Badovinac (vokal), Luka Barbić (vokal), Aleksandar Antić - Saša (tekst, vokal), Ognjen Pavlović (bas-gitara), Nikša Mandalinić, (električna gitara), Nikola Vidović (bubnjevi).

Find out more »
+ Izvezi događaje