Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This događaj has passed.

Sunday Stories & Skroz

6 Jula, 2019 @ 21:00

Sunday Stories je muzički projekat koji je 2013. godine formirala Nina Babić. Nina je imala želju da pjeva džez u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Grupu čine: Saša ĆiriĆ na gitari, Mustafa Kurtalić na basu i Nina Babić kao vođa projekta i pjevačica. Prvi autorski singl „Bajka“ objavljuju 2015. Tim singlom su skrenuli pažnju na sebe, te im je glavna muzička produkcijska kuća u Bosni i Hercegovini (BHRT) ponudila snimanje istoimenog albuma Sunday Stories koji je snimljen i objavljen 2017. godine.

Grupa Skroz je oformljena 1996. godine kada su se Adnan Šaran (vokal), Nedžad Mulaomerović (bubanj), Mirza Suljagic (bas), Sloven Anzulovic (gitara), tada inace članovi Zabranjenog pušenja i Top Liste Nadrealista, motivirani širokim opusom pjesama Adnana Šarana, odlučili vratiti iz Zagreba u post-ratno Sarajevo i osnovati bend. Početkom 1998. godine iz Izraela se vraća Dejan Ostojić – Dejo, koji je uz Šarana jedan od starih, predratnih tvoraca ideje o nečemu što ce kasnije postat “Skroz” i to je bilo ono što je do tada falilo da priča oko zvuka banda bude u potpunosti zaokružena. Grupa je do sada objavila tri albuma: “Skroz”, “Super žena”, te “Regija”.

Details

Datum:
6 Jula, 2019
Vrijeme:
21:00

Organizator

Trg oslobođenja – Alija Izetbegović