Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This događaj has passed.

CIOFF – obilježavanje 10 godina u BiH

13 Jula, 2019 @ 20:00

Nastupaju folklorni ansambli iz svih dijelova BiH. Također, isti dan u gaeriji BKC KS bice održana izložba instrumenata, narodnih nošnji i rukotvorina vezanih za našu kulturnu baštinu.

CIOFF je međunarodna organizacija, punog naziva International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Art, osnovana 1970. godine. Članovi udruge su nacionalne sekcije CIOFF-a, po jedna iz svih država- clanica UN. Djeluje kao pridruženi partner UNESCO-a, akreditirana je u Povjerenstvo za nematerijalnu kulturnu baštinu.

Pored festivala folklora bavi se i dodatnim sadržajima kao što su izložbe, koncerti, tematske konferencije i radionice, USOFFTU u BiH je udruga, punog naziva: Udruga Savjet organizatora festivala folklora i tradicijske umjetnosti u BiH. Po certifikatu i funkciji, to je predstavničko tijelo BiH u međunarodnom CIOFF-u. U proteklih 10 godina izgradili su infrastrukturu i obučili osoblje koje može organizirati manifestacije po principima i standardima CIOFF-a. Njihovi članovi su organizatori festivala folklora i manifestacija tradicijske umjetnosti, kao i udruge koje se bave različitim vidovima tradicijske umjetnosti. Šest međunarodnih festivala folklora koje njihovi članovi organiziraju svake godine u BiH uvršteno je u CIOFF -ov međunarodni „Kalendar festivala“.

Defile ulicama Sarajeva će se održati u 18: 00 h, a u 20:00 h počinje cjelovečernji nastup u velikoj dvorani BKC-a.

Details

Datum:
13 Jula, 2019
Vrijeme:
20:00