-4 C
Sarajevo
Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This događaj has passed.

11. Omladinski Film Festival Sarajevo

6 Septembra, 2019 - 10 Septembra, 2019

Kada i gdje?

11. Omladinski Film Festival Sarajevo počinje 6. septembra 2019.godine svečanom ceremonijom otvaranja u Multiplexu Cinema City Sarajevo.

 

Festival će, kao i prethodnih godina, trajati 5 dana i to od 6 – 10 Septembra 2019.godine. Festival će se održavati u sklopu Multiplexa Cinema City Sarajevo, te otvorena kina na sportskom igralištu OŠ “Safvet-beg Bešagić” te u parku Hastahana.

 

Festivalski centar, press centar i BOX OFFICE biće smješteni u Multiplexu Cinema City, dok će Hospitality i info centar biti smješteni u sklopu Bosanskog Kulturnog Centra Sarajevo.

Ko dolazi i ko je već tu

Kao i prethodnih godina, Omladinski Film Festival Sarajevo za vrijeme svog održavanja će biti regionalni centar za mlade filmske autore, producente i filmoljupce. Festival često i veoma rado posjećuju velike regionalne filmske zvijezde ali i poznati i iskusni filmski autori čije prisustvo na Festivalu svakako treba iskoristiti za sticanje novih iskustava i izdanja. Pored regionalnih filmskih zvijezda i autora i ove godine Festival će ugostiti velika imena filmske industrije iz Evrope. Već tradicionalno na Festivalu su producenti regionalnih TV kuća i produkcijskih kuća koje se bave kratkim igranim filmom koji OFF koriste kao sjajnu platformu za upoznavanje novih autora te stvaranje prostora za nove, buduće saradnje.

 

Wolf Competition

Wolf Competition je novo ime za glavnu takmičarsku selekciju Festivala koja je do sada nosila ime Kratki Metar. Ova selekcija predstavlja najveći broj filmova na svakom izdanju Festivala i akcenat je na promociji i projekciji kratkih profesionalnih studentskih filmova. Wolf Competition u 2019.godini donosi više od 8 svjetskih premijera i nekoliko regionalnih premijera. U sklopu selekcije, osim filmova, publici i gostima se predstavljaju i autori filmova. Glavna nagrada u ovoj selekciji je 1.000,00 KM i Prsten Vuka za najbolji film festivala

Filmovi i projekcije

Omladinski Film Festival Sarajevo ove godine donosi blizu 40 filmova raspoređenih u tri filmske selekcije i tri festivalska programa. Glavna selekcija festivala “Wolf Competition” predstavit će 18 kratkih igranih profesionalnih filmova čiji su autori studenti filmskih akademija. Ovogodišnji broj zemalja učesnika je 9. Druga takmičarska kategorija je OFF Generacija, selekcija koja predstavlja filmove autora koji se nalaze na postdiplomskim studijima filmskih akademija ili starijih autora čiji su filmovi tematski namijenjeni omladini. Projekcije ovih filmova se održavaju u sklopu Multiplexa Cinema City.

U sklopu otvorenih kina OFF ove godine donosi dobro poznati program “Velikih 5”. Jedini program dugometražnog filma u sklopu Festivala. Ovogodišnja selekcija donosi i nekoliko Netflix orginalnih filmova. Pored toga, Festival ove godine će organizovati i OFF Love cinema te OFF Horor nights. Više detalja biće poznato nakon predstavljanja programa.

 

Budite dio OFF-a, Akreditacije i propusnice

Omladinski Film Festival Sarajevo mnogo pažnje posvećuje mladim, filmoljupcima i filmskim profesionalcima. S tim u vezi Festival svake godine omogućava besplatno akreditovanje za srednjoškolce i studente te filmske profesionalce. Ove godine Festival je predstavio i potpuno novi, rebrendirani OFF High School. Akreditovanje je otvoreno od 25. juna.

 

Na i oko Festivala

Omladinski Film Festival Sarajevo glavni akcenat stavlja na film i promociju mladih filmskih autora. Mnogo pažnje se posvećuje i edukaciji i konferencijama, no nikada ne zaboravimo na dobru zabavu i partije.

Svake godine, 15 dana prije Festivala najavimo naše festivalske partije i druženja. Tako će biti i ove godine, a za goste i posjetioce Festival je spremio 3 zvanična partija za ovu godinu.

Kada je publika u pitanju OFF i ove godine donosi pregršt zanimljivih filmova namijenjenih svim generacijama. Naša ljubav prema otvorenim kinima i posvećenost dobrom porodičnom ali i edukativnom filmu sigurno će Vas navesti da nam svaki dan dođete na Festival.

Karte će biti moguće kupiti i rezervisati od 29. Augusta!

 

Details

Početak:
6 Septembra, 2019
Kraj:
10 Septembra, 2019