-3 C
Sarajevo
airodrom

Avionom

Međunarodni aerodrom Sarajevo
Kurta Schorka 36
71210 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Međunarodni aerodrom Sarajevo najkraća je veza Sarajeva sa svijetom. Aerodromska zagrada je obnovljena i modernizovana, a nabavljena je i savremena oprema koja omogućuje sigurnan saobraćaj u ovoj zračnoj luci.

Međunarodni aerodrom “Sarajevo” udaljen je 15-20 minuta vožnje do središta grada.

Informacije o polijetanju i slijetanju aviona mogu se dobiti na broj telefona +387.33.289. 100 i na web stranici http://www.sarajevo-airport.ba/.

Autobus za Međunarodni aerodrom “Sarajevo” polazi s Baščaršije, polazište iza Vijećnice. Sve informacije o voznom redu autobusa potražite na http://www.sarajevo-airport.ba/vijest.php?id=468

Cijena vožnje u jednom pravcu iznosi 5,00 KM, a 8,00 KM u oba pravca.

Autobusom

Autobuska stanica udaljena je nekoliko minuta vožnje tramvajem od centra grada ili oko 10 minuta hoda. U neposrednoj blizini stanice nalazi se taxi štand, željeznička i tramvajska stanica. Ukoliko idete prema Baščaršiji izaberite tramvaj broj 1, odnosno tramvaj broj u pravcu Ilidže.

Informacije o odlascima i dolascima autobusa možete dobiti na telefon broj +387 33 770 800 ili putem web stranice http://www.centrotrans.com/

Automobilom

Sarajevo se nalazi u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine i povezano  je transverzalom sa dva najvažnija magistralna pravca u regionu; Jadranskom  magistralom  i auto – putem  Zagreb – Beograd.

Vozom

Željeznička stanica Sarajevo
Adresa: Put života 2, 71000 Sarajevo, BiH
Telefon: +387 33 65 53 30

Glavna željeznička stanica nalazi se 10 minuta hoda od najužeg središta grada. U neposrednoj blizini stanice nalazi se taxi štand, autobuska i tramvajska stanica. Ukoliko idete prema Baščaršiji izaberite tramvaj broj 1, odnosno tramvaj broj u pravcu Ilidže.

Informacije o polascima i dolascima vozova možete pogledati na web stranici http://www.zfbh.ba

Novosti