Turistička zajednica Kantona Sarajevo podržala “Studentski pohod” na Bjelašnicu

Danas se na Bjelašnici održalo tradicionalno okupljanje studenata Univerziteta u Sarajevu koji su uživali u ljepotama zime, čistom zraku, skijanju, dobrom društvu i muzičkom programu.

 

Preko 2000 studenata i mladih danas su uživali na Bjelašnici uz bogat cjelodnevni program uz muziku, skijanje, bordanje i niz takmičenja. Studenti su se tako takmičili u sankanju, fudbalu i odbojci na snijegu, te pravljenju figura od snijega. Turistička zajednica Kantona Sarajevo osigurala je ski karte za sve učesnike skijaše i bordere, a student su svoja iskustva podijelili na društvenim mrežama uz #VisitSarajevo.

 

“Turistička zajednica KS nastavlja saradnja sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Sarajevu u sklopu koje smo danas finansirali karte za skijanje svim studentima, učesnicima Pohoda,” izjavio je Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice KS koji je sa ministrom za obrazovanje, nauku i mlade, Elvirom Kazazovićem odigrao i revijalnu odbojkašku utakmicu.

 

https://www.instagram.com/p/BdF7k8slzEV/?tagged=visitsarajevo

Mama #studentskipohodi #visitsarajevo #pohodimobih

A post shared by ᴍᴀɪᴅᴀ ᴍᴇʜɪć (@blackie.mm) on

 

Projekat “Studentski pohodi” pokrenut je od strane mladih entuzijasta, planinara, ljubitelja prirode i putovanja, a podržan od zvaničnih institucija Univerziteta u Sarajevu, sa ciljem da se studentima i mladim ljudima omoguće obilasci prirodnih, kulturnih i drugih bogastava Bosne i Hercegovine kao i mnoge atraktivne evropske metropole.

 

U projektu do sada je učestvovalo preko 40 000 studenata i mladih ljudi što ovaj projekat svrstava među najpopularnije studentske projekte u Bosni i Hercegovini.